Praktische Informatie

Wat je moet weten over reizen naar Iran

Iran is (nog) geen gangbare vakantiebestemming en daarom helpen we je graag op weg. Hier vind je alle praktische informatie als voorbereiding op de reis van je leven.

   Geldzaken

De officiële munteenheid is Rial. Over het algemeen worden de prijzen in Rial weergegeven, maar mondeling in Thoman overlegd. Dit is de Rial gedeeld door 10. Bijvoorbeeld 100.000 Rial is 10.000 Thoman. Het is in Iran niet mogelijk om te pinnen. Ook creditcards worden bijna niet geaccepteerd. Indien u extra geld wil meenemen, zorg er dan voor dat dit cash is. Er wordt geadviseerd om biljetten van € 50,- euro mee te nemen om deze makkelijk te kunnen wisselen.

   Fotograferen

Als u foto's wilt maken van de lokale mensen, vraagt u dan altijd eerst om hun toestemming. Het is verboden om foto’s te maken van regeringsgebouwen, militaire gebouwen en militairen.

   Tips om mee te nemen

●  Programma boek Persintravel
●  Kopie van u paspoort
●  Kopie van u reisverzekering
●  Medicijnen (indien u die  
    gebruikt)
●  Kopie van evt. recepten van
    medicijnen
●  Voldoende contant geld voor uw
    persoonlijke uitgaven
●  Kleine rugzak
●  Wekker
●  Wereldstekker
●  Stevige schoenen  
    (sportschoenen en/ of sandalen)
●  Zonnebril, petje of hoedje
●  Zonnebrandcrème
●  Luchtige kleding
●  Anti-muggenmiddel
●  Zwemkleding
●  Badslippers
●  Hoofddoek/sjaal (verplicht voor
    vrouwen)
●  Vest
●  Fotocamera
●  Geen alcohol (alcohol is ten
    strengste verboden) 

   Kledingvoorschriften

Vrouwen in Iran zijn verplicht om wijde kleding te dragen die hun rondingen niet accentueert. Tevens is het dragen van een hoofddoek verplicht. U kunt wijde kleding tot aan de heupen te dragen met een wijde lange broek, spijkerbroek of lange rok eronder. De iraanse vrouwen zijn heel modern en netjes gekleed. Voor een goede impressie kunt u naar de foto’s in de foto galerij van Persintravel kijken. Slippers en sandalen zijn wel toegestaan. Uw kleding mag geen zichtbare amerikaanse vlag bevatten. Wij adviseren u om losse koele kleding zoals linnen te dragen. Mannen dienen een lange broek aan te doen. Het dragen van een korte broekis niet toegestaan. U kunt wel korte mouwen dragen. Ook mag u Slippers en sandalen dragen. Ook voor mannen geldt dat er geen zichtbare amerikaanse vlag zichtbaar dient te zijn.

   Vaccinaties

In principe zijn er geen vaccinaties verplicht. Vaccinaties tegen hepatitis A, Tyfus en DTP worden echter wel aanbevolen. Neem ruim op tijd contact op met uw huisarts en/ of de GGD voor de meest recente informatie of kijk op www.gezondopreis.nl.

   Tijdsverschil

Het is in Iran 2,5 uur later dan in Nederland (in overgangstijd 3,5 uur).

   Aantal deelnemers

Georganiseerde groepsreizen door Persintravel bestaan uit een minimaal van 6 en maximaal van 10 deelnemers. Er zit geen limiet aan het aantal deelnemers wanneer zij zich gezamenlijk als groep aanmelden. Individuele reizen kunnen vanaf 1 persoon geboekt worden.

   Telefoon & Internet

U kunt in alle hotels telefoneren. Mobiel bellen is ook vrijwel overal mogelijk. Het kan zijn dat wanneer we onderweg zijn de verbinding wat zwakker is dan normaal. Indien u tijdens uw verblijf gebruik wilt maken van uw mobiele telefoon, adviseren wij u van tevoren informatie op te vragen over de mogelijkheden en de kosten bij uw provider. In de meeste hotels kunt u gebruik maken van gratis wifi.

   Fooien

Voor deze reis zal er door de reisleiding een fooienpot voorgesteld worden (enkele euro's per persoon per dag). Van deze fooienpot worden door de reisleider alle fooien betaald voor bijv. gidsen, chauffeurs, kofferjongens etc., zodat u hier niet meer naar om hoeft te kijken.

   Vliegtickets

De kosten van de excursie zijn inclusief de kosten van het vliegticket naar Iran
●  IranAir
●  Turkish Airlines
●  Austrian

   Wijzigingen

Genoemde excursies en hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

We zijn aangesloten bij

Ggto
Calamiteiten%20fonds
Vvkr
Lees onze Algemene Voorwaarden voor meer informatie.